La promoció d'un poble equilibrat i sostenible ha estat una de les pedres angulars del nostre ajuntament des de l'any 2004. Per això hem impulsat l'Agenda 21 i diferents serveis que han servit per resoldre les principals problemàtiques ambientals del municipi i conduir la gestió municipal cap a actuacions sostenibles, compatibilitzant la política municipal, i els seus projectes i plans, amb als criteris de sostenibilitat.
L'Agenda 21 és un procés participatiu que té per objectiu concretar una sèrie d'accions per tal de resoldre les principals problemàtiques ambientals del municipi i conduir la gestió municipal cap a actuacions sostenibles, compatibilitzant la política municipal, i els seus projectes i plans, amb als criteris de sostenibilitat. Entesa així, la sostenibilitat no és un mer paràmetre a considerar sinó una pauta global i coherent dins la qual ha d'encaixar qualsevol projecte sectorial del municipi. D'altra banda, una de les principals característiques de l'Agenda 21 és que es tracta d'un procés obert de participació on hi intervé tota la ciutadania, tant en la seva elaboració, com després en el seu desplegament i seguiment.
L'Ajuntament recorda a la ciutadania la importància de separar correctament els envasos del paper i cartró en el nou sistema de recollida de residus. S’ha detectat que als contenidors de les àrees d’aportació encara hi ha usuaris que barregen el paper i cartró amb els envasos, la qual cosa dificulta el reciclatge. Per això, demanem la col·laboració de tothom per dipositar cada residu al seu lloc i amb la bossa corresponent (la matèria orgànica amb bossa compostable i els envasos en bosses de plàstic). A més, recordem que avui, a partir de les 20 h del vespre, cal treure els envasos i la matèria orgànica.
L’Ajuntament recorda a la ciutadania que els dimarts al vespre no s’han de deixar residus al carrer, ja que la matinada dels dimecres no hi ha servei de recollida de cap fracció. Només durant els mesos d’estiu es recull la fracció orgànica els dimecres. D’altra banda, aquest vespre sí que s'ha de treure la fracció de rebuig, destinada als residus que no es poden reciclar en cap altra fracció.
Mitjançant els controls de qualitat de l’aigua que fa Gestió Integral d’Aigües de Catalunya SA s’ha detectat una concentració de fluorurs superior a 1,5 mg/L, concretament a 1,58 mg/L, en l’aigua que se subministra Figaró-Montmany. Encara que el seu consum esporàdic no suposa cap risc i tothom pot utilitzar l’aigua per a dutxar-se, rentar la roba o rentar els estris de cuina, sense cap risc per a la salut, com a Ajuntament aconsellem que s’abstinguin de consumir aigua de la xarxa per beure o cuinar a Infants i joves fins als 16 anys; Persones grans (majors de 60 anys), i en el cas de nadons amb lactància artificial, es recomana preparar la llet amb aigua embotellada amb un contingut màxim de fluor de 0,5 mg/L. Aquesta situació ha estat provocada per l’avaria de la bomba del pou de Can Bosch, que equilibra els nivells de fluorur de l’aigua de la Riereta. La incidència es preveu resolta aquest dijous, quan està programada la substitució de la bomba. Fins aleshores, els nivells de fluorur es mantindran lleugerament per sobre del límit recomanat.