OnCodines Trail: un repte esportiu solidari per equips: córrer 70 quilòmetres o caminar-ne 55 contra el càncer
L’atleta del Salomon Team Eli Gordón i l’Alpinista Sergi Mingote apadrinen la iniciativa en un acte de presentació que ha reunit més de 400 persones
Més de 400 persones han assitit, aquest dimarts 10 de setembre, a la presentació d’OnCodines Trail, un repte esportiu solidari contra el càncer que es farà el 21 de març de 2020. Es tracta d’un recorregut per muntanya corrent 70 quilòmetres o caminant-ne 55 en equips d’entre quatre i sis persones al llarg d’11 municipis del Vallès Oriental i el Moianès. Els equips que hi participin ho faran amb un doble objectiu: completar la cursa i recaptar un mínim de 600 euros que es destinaran íntegrament a la Fundació Oncovallès i la Barcelona Brain Health Initiative. En aquest sentit, la participació a la cursa requerirà (a banda de la inscripció de cada un dels participants per les despeses d’organització) la donació de cada equip. Les inscripcions s’obriran el dilluns 23 de setembre. En la presentació també s’ha fet pública la pàgina www.oncodinestrail.cat que es convertirà en l’eina per centralizar tant les inscripcions com el voluntariat.
Els impulsors de l’OnCodines trail són un grup de corredors de Sant Feliu de Codines, agrupats sota el paraigües de la secció runner del Club Atlètic Sant Feliu. El grup sol participar en curses solidaries com l’Oncotrail de Girona. Lluís Vilalta, un dels directors de l’OnCodines, explica que el repte neix arran de la pèrdua de la Glòria, una de les membres de l’equip, “ella era una persona molt solidària. No vam poder fer res per ella però amb aquest homenatge pretenen recaptar uns diners que puguin ajudar a moltes persones”. Vilata va explicar també que “l’objectiu és arribar a 100 equips d’entre 4 i 6 persones i que, en cas de superar-los, es crearà una llista d’espera per estudiar si es pot ampliar la participació”. Jordi Franquesa, també director d’OnCodines, ha afegit que la inciativa a més de ser solidària aposta “pel respecte al medi ambient, la igualtat de gènere i la transparència”. És així que s’apostarà per evitar la generació de deixalles; els equips es trobaran tots a la mateixa categoria i es faran públics tots els comptes.
Carme Grau, de la Fundació Oncovallès, va agraïr la iniciativa i va fer una explicació dels seveis que ofereix l’entitat. Oncovallès és una entitat amb seu a Granollers que es dedica a acompanyar als malalts de càncer i als seus familiars. No només en aspectes biològics i mèdics sinó també pel que fa a la vessant més psicològica i social d’aquesta malaltia. Un percentatge del conjunt de les donacions es destinarà a la Barcelona Brain Health Initiative, un projecte de recerca de l’Institut Guttman dedicat a la salut cerebral i a la investigació de les malalties del cervell. Les donacions de l’OnCodines es destinaran íntegrament al suport i l’ajuda a malalts oncològics i les seves famílies, a la compra de material mèdic i a la investigació.
L’atleta Eli Gordón i l’alpinista Sergi Mingote han apadrinat el repte
L’acte de presentació de l’OnCodines Trail ha comptat amb dos padrins de luxe del món de l’esport. L’atleta Eli Gordón, del Salomon Team, i l’alpinista Sergi Mingote que han fet una petita xerrada per a animar a tothom a particpar al repte. Gordón, que es va iniciar al món de les curses l’any 2013, va explicar com va iniciar-se en aquest món i anècdotes com la de la victòria a la Orsiéres-Champex-Chamonix (OCC), al Mont Blanc, que ha suposat un punt d’inflexió en la seva trajectòria.
Sergi Mingote, que acaba de presentar el seu projecte solidari 14x1000, va parlar de l’esport com a eina per a assolir projectes solidaris. L’alpinista va apuntar el seu nou projecte, que consisteix en pujar els 14 vuit-mils sense oxígen en només 1.000 dies, i va animar a tothom a sumar-se a l’OnCodines. De fet, va dir que la primera edició, la del 2020, la viuria des del cim de l’Annapurna però que li agradaria participar-hi el 2021.
Un recorregut amb vistes espectaculars
El traçat de la prova recorre Sant Feliu de Codines, Sant Quirze Safaja, l’Ametlla del Vallès, Figaró, La Garriga, Les Franqueses del Vallès, Granollers, Canovelles, Santa Eulàlia de Ronçana, Bigues i Riells i Caldes de Montbui. Recorrent indrets emblemàtics com Sant Miquel del Fai, Puiggraciós, el bosc de Malhivern, la plaça de la Font del Lleó o la Porxada de Granollers. El pas pel rovell de l’ou de la capital comarcal, inèdit pel que fa a esdeveniments esportius com aquest. El traçat del repte solidari caminant té uns 50 quilòmetres i també es circular. En la majoria dels trams, comparteixen recorregut amb els corredors. Els caminaires passaran per l’emblemàtic Castell de Montbui. En cada un dels trams hi haurà avituallaments i punts d’intercanvi perquè els equips puguin fer els relleus.
Suport d’11 municipis de dues comarques
L’OnCodines compta amb el suport dels 11 municipis per on transcorre el recorregut. I així s’ha palès en la presentació que ha comptat amb respresentants institucionals de gairebé tots els municipis afectats.
La presentació ha comptat amb: Pere Pladevall, alcalde de Sant Feliu de Codines i Manel Vila, regidor d’Esports, a més d’altres regidors del poble. Isidre Pineda, alcalde de Caldes de Montbui i Pep Busquets, regidor de Caldes de Montbui; Miguel Hernández, regidor d’esports de Canovelles i Miquel Castellà, també regidor de Canovelles; Dolors Castellà, alcaldessa de la Garriga i Jordi Musquera, regidor d’Esports; Joan Galiano, alcalde de Bigues i Riells; Mayte Escobar, 1a tinent d’alcalde de Bigues i Riells; Gustau Saeta, regidor d’Esports de l’Ametlla del Vallès; Anna Guixà, alcaldessa de Sant Quirze Safaja; José Luis Hernández, primer tinent d’alcalde de Figaró i Emma Muixí, regidora de Figaró.
Els representants de Granollers, Les Franqueses i Santa Eulàlia han excusat la seva absència per la coincidència amb altres actes previs a la diada en els seus municipis.
Per a més informació contacteu-nos:
Correu: comunicacio@oncodinestrail.cat
Twitter: @oncodinestrail
Instagram: @oncodines_trail
Facebook: facebook.com/oncodinestrail