El ForadCamp torna al Figaró-Montmany el cap de setmana del 17 i 18 de setembre amb una XI edició que consolida la Secció oficial internacional de curtmetratges de no-ficció. També ofereix altres espais de cinema i activitats a l’aire lliure, als peus del parc natural del Montseny.
Una Secció Oficial configurada de 12 peces seleccionades d’àmbit internacional: curtmetratges provinents del Regne Unit, Països Baixos i Alemanya, coproduccions de Sud Àfrica i França, Hongria i Bèlgica, i una àmplia presència de curts del territori espanyol. Totes les competidores responen a un cinema personal, independent, fet amb esperit innovador, crític i reflexiu amb la relació que mantenen amb la naturalesa.
Al Foradcamp Off, es projectarà el llargmetratge Pedra pàtria, de Macià Florit Campins, realitzador que ja va participar en diverses edicions del festival. En aquesta ocasió, el director ens ofereix el seu primer llargmetratge, que ha estat seleccionat a Visions du Réel i Docs Lisboa, entre d’altres. Completen la Mostra de cinema amb la Natura 2022 la passejada de diumenge 18, els Rius de cinema, i l’espai de trobada amb directors i directores, el ForadCamp Lounge.
Secció Oficial ForadCamp 2022
Foradcamp 2022 ofereix alguns curts que són estrenes a Catalunya com Dusk, Shepherds, Some Kind of Intimacy, Memoria o Planktonium. Els treballs de la Secció Oficial reflexionen sobre la relació de la natura i la tecnologia, la problemàtica mediambiental, el canvi i la pèrdua d’oficis, que parlen de paisatges i d’identitats… entre altres temes que ens interpel·len.
El llistat complet de curtmetratges de la Secció Oficial és:
Naya- Der Wald hat Tausend Augen (Naya, el bosc té mil ulls, de Sebastian Mulder (Alemanya, 2021. 25′)
Planktonium, de Jan van IJken (Països Baixos, 2021. 15’)
Tatuado nos ollos levamos o pouso, de Diana Toucedo (Espanya, 2022. 26’)
Dusk, de Bálint Bíró (Hongria, Bèlgica, 2022. 21’)
Shepherds, de Teboho Edkins (França, Sudàfrica, 2022. 27’)
Memoria, de Nerea Barros (Espanya, 2022. 15’)
Pez volador, de Nayra Sanz Fuentes (Espanya, 2022. 14’)
El día que volaron la montaña, d’Alba Bresolí Aliberch (Espanya, 2022. 28’)
Yungay 7020, de Raquel Calvo i l’Elena Molina Espanya, 2021. 19’)
Some Kind of Intimacy, de Toby Bull (Regne Unit, 2021. 6’)
Reserve, de Gerard Ortin Castellví (Espanya, 2020. 27’)
Can Gardell, de Sílvia Subirós i Florencia Aliberti (Espanya, 2020. 22’)
El jurat d’aquesta Secció Oficial, que atorgará el premi al Millor Documental (guardonat amb el trofeu ForadCamp i 300€), està format per tres professionals del món del cinema: Cloe Masotta, Rubén Margalló i Federico Delpero.
A més del premi al Millor Documental, els curtmetratges també opten al premi Festhome de Distribució (bonus d’ajuda a la distribució del projecte dins de la mateixa plataforma), la Menció Associació Cultural de Granollers i al Premi del Públic, atorgat per les persones assistents, les quals, amb el seu vot, participaran d’un sorteig d’una estada de cap de setmana a la masia de Can Plans, patrocinadora de la mostra.
ForadCamp Off
Dissabte 17 a les 19:30 hores gaudirem de la projecció del documental Pedra pàtria, de Macià Florit i un col·loqui posterior amb el director. Sinopsi: Roques de quatre colors componen el paisatge de Menorca. Un recorregut des de la més fosca a la més clara guiarà el cineasta en el camí de tornada a casa: una illa que s'enfonsa habitada pel seu germà, que va decidir quedar-s’hi.
Passejada ForadCamp "Rius de cinema"
Com cada any, també s’ofereix la tradicional passejada per la natura guiada per Aprèn. Aquesta vegada descobrirem “Rius de cinema”. La riera de Vallcàrquera és un bonic rierol de muntanya que ens regala raconades evocadores d’escenes de pel·lícula. En aquesta passejada agradable podrem gaudir d’un rierol que reviu després d’aquest estiu a la vegada que narrarem petites històries relacionades amb els rius, les llegendes i el cinema.
Totes les activitats són gratuïtes, amb aforaments limitats. Es requereix reserva prèvia. Per més informació, només cal anar al web del festival.
ForadCamp és una mostra de cinema organitzada per l’Ajuntament de Figaró-Montmany i coordinada per l’Associació de Documentalistes Independents INDOC.