Ajuntament de Figaró-Montmany

Escut Ajuntament de Figaró-Montmany

IDIOMES:

  • MIDA DEL TEXT      

Actualitat

09/06/2017

S'inicien les obres de la nova estació de bombament al carrer Congost.

Dilluns 12 de juny s'iniciaran les obres de la nova estació de bombament del carrer Congost, que tindrà la finalitat d'eliminar els abocaments d'aigües fecals al riu Congost i posar fi a anys de reclamacions i vessaments il•legals.

L'any 2010 l'ajuntament de Figaró va sol•licitar la redacció d'un Pla Director de Clavegueram a la Diputació de Barcelona que va ser atesa el mateix any. Els treballs d'inventari i redacció de l'auditoria es van allargar gairebé durant un any i finalment el novembre del 2011 es va fer entrega de l'esmentat pla director.

El mateix pla director indica en la seva diagnosi que els col•lectors dels carrers Doctor Ferran i Doctor Fleming s'uneixen en el carrer Josep Sala i aboquen directament al riu a l'alçada del número 3 del carrer del Congost, travessant el mur de carretera C-17 i sortint sota el tauler de la calçada direcció Barcelona.

Probablement aquest abocament es produeix perquè aquests carrers es troben per sota del carrer Ramon Mestre, que és on hi ha el col•lector principal i impossibilita la connexió per gravetat. El que ha de permetre aquesta estació de bombament és elevar les aigües fins a cotes més altes per connectar-les al col•lector principal i dirigir-les cap a l'EDAR del Congost, en el municipi de Tagamanent.

La construcció de l'estació de bombament, finançada amb un ajut de la diputació de Barcelona, té un cost previst de 194.824,09€ (iva inclòs) i es preveu que les obres s'allarguin tres mesos.


Comentaris

No hi han comentaris.

Ajuntament de Figaró–Montmany
Carretera de Ribes, 42-44
08590 Figaró-Montmany
Telèfon 637 281 633

Amb la col·laboració de:

Logo Diputació Barcelona