Ajuntament de Figaró-Montmany

Escut Ajuntament de Figaró-Montmany

IDIOMES:

  • MIDA DEL TEXT      

Ajuntament - Seu Electrònica

Benvinguts i benvingudes a la pàgina web de l'ajuntament de Figaró-Montmany, un portal a través del qual volem donar a conèixer el nostre municipi i donar accés i informació sobre els serveis municipals i l'activitat de l'ajuntament.

Som un poble petit, al voltant del miler d'habitants, i sobre els 15km² de territori municipal. El nucli urbà està inserit a la vall del Congost i només ocupa dos quilòmetres quadrats. Tenim tres fondalades d'extraordinària bellesa. A la de Vallcàrquera, que s'enfila cap a Montseny, hi viuen entorn de 70 veïns. Per aquesta vall hi baixa la Riereta, una de les rieres mediterrànies més ben conservades del Parc natural del Montseny que, a més, proporciona l'aigua al poble. Cap a ponent podem pujar a la vella ermita romànica, avui en runes, de Sant Pau i ens trobarem a Montmany, un paratge extraordinari avui també protegit per la Xarxa Europea Natura, on transcorre la històrica novel·la de Raimon Casellas Els Sots Feréstecs. També cap a ponent, ja més cap al nord podem enfilar-nos per la fondalada estreta i frondosa del Sot del Bac. Som una gent afortunada; el 85% del nostre terme és espai protegit.


Si passegeu per la web veureu que aquesta no és l'única riquesa del nostre poble. Tenim un patrimoni arquitectònic de primer nivell donat que aquí també deixaren empremta els arquitectes modernistes. I fins i tot gaudim d'un patrimoni cultural que també té anomenada amb la Festa del Pi i els Sants Patrons. Esperem que us engresqui aquesta presentació i us animeu a visitar-nos; els emprenedors del poble us poden ben acollir amb la seva oferta gastronòmica, productes locals als comerços i bon allotjament.Ajuntament de Figaró–Montmany
Carretera de Ribes, 42-44
08590 Figaró-Montmany
Telèfon 637 281 633

Amb la col·laboració de:

Logo Diputació Barcelona